Film maraton

Hvis du nogensinde har set en film i mere end to timer ad gangen, har du måske deltaget i et filmmaraton. Maraton er en populær måde at nyde flere film på en gang og se dem i deres helhed. Afhængigt af dine præferencer kan du vælge mellem en lang række film, herunder nogle, der ikke er velkendte. Nogle af de populære film omfatter Pirates of the Caribbean, Star Wars, High School Musical, LOTR og Hobitten. Uanset din personlige smag kan et maratonhjælpe dig med at få mere ud af dine yndlingsfilm.

High School Musical

Hvis du er fan af High School Musical-filmfranchisen, vil du elske det kommende Disney Channel-filmmaraton. I løbet af denne begivenhed, der varer to aftener, kan fans genopleve deres yndlingsminder fra de to første "High School Musical"-film, herunder "High School Musical: The Musical" og "High School Musical: The Second Act", og lære historien bag sangene, alt sammen på én aften.

Fans kan starte dagen med "High School Musical 3: Senior Year" kl. 19.30, efterfulgt af den originale film kl. 16.00. Ud over de tre film vil maratonløbet også indeholde fanfavoritter fra "Buspool Karaoke" og et smugkig på sæson to.

Pirates of the Caribbean

Da Pirates of the Caribbean udkom første gang i 2003, indtjente den mange penge i biografen. Den blev en af de mest succesfulde filmserier nogensinde. Faktisk indtjente serien over 650 millioner dollars. Denne succes har givet filmfranchisen en plads i afsnittet "Kritisk respons" i alle tiders top 50 over de mest indbringende film nogensinde.

Serien foregår i piratkopieringens gyldne tidsalder. Filmene følger Will Turner (Orlando Bloom), Elizabeth Swann (Keira Knightley) og deres besætning på en episk jagt efter skatte. Undervejs møder de rivaliserende pirater og farlige eventyr.

LOTR + Hobbit

Hvis du er fan af fantasyfilm, har du sikkert læst en masse om den kommende 24-timers LOTR- og Hobbit-filmmaraton. Dette er en chance for at se alle seks film på én dag. Det vil blive afholdt i Roxy teatret i Los Angeles. Arrangørerne af filmmaratonet har planer om at uddele "overlevelsescertifikater" til dem, der overlever begivenheden.

Tolkiens LOTR-trilogi er en milepæl i fantasygenren. Filmserien blev et kæmpe hit og indtjente over 3 milliarder dollars på verdensplan. Den vandt også 17 Oscars, herunder prisen for bedste film. Peter Jacksons filmatisering af den episke saga var med til at bringe fantasyfilm til mainstream.

Shaun of the Dead

Shaun of the Dead er en zombiekomediefilm om to bedste venner, der gemmer sig på en pub, indtil zombieapokalypsen kommer. Filmen er instrueret af Edgar Wright og har Simon Pegg, Kate Ashfield og Dylan Moran i hovedrollerne. Den blev udgivet i 2004.

Selvom der ikke er meget i form af et plot, er humoren velafbalanceret. Der er masser af referencer til klassiske zombiefilm. Filmen har også sine egne esoteriske twists og drejninger.

Som titlen antyder, følger filmen en gruppe uduelige slapsvans, der forsøger at undgå zombieapokalypsen. Deres plan indebærer en tur til en yndlingspub og en kamp mod monstre. Imidlertid lander apokalypsen på dem, og vennerne må kæmpe for at overleve.

Leonard Cohen-udgaver af "Hallelujah"

Leonard Cohens Hallelujah er en af de mest indspillede sange gennem tiderne. Sangen er blevet coveret af utallige kunstnere siden 1980'erne og er blevet en international hymne. Hvis du lytter til YouTube i et par minutter, vil du faktisk høre en række versioner af sangen.

Der findes mere end 300 forskellige indspilninger af sangen. Selv om de fleste af dem blot er coverversioner, har nogle versioner haft en mere dybtgående indvirkning på sangens udvikling.

Jeff Buckleys cover af Hallelujah er den mest kendte. Det er blevet en fast bestanddel på utallige lister over de bedste sange, og dets følelsesmæssige kvalitet er uhyggeligt uhyggelig.

Stjernekrig

Du har måske hørt om et Star Wars-filmmaraton i din lokale biograf. Det er en vidunderlig måde at opleve serien på uden at skulle slæbe sig igennem det hele selv. Sådan fungerer det.

Et Star Wars-filmmaraton begynder med de originale film, men det slutter ikke der. Der er to spin-offs, som du kan se på samme dag. Disse omfatter Rogue One og Solo.

Star Wars-serien er vokset til at være en af de største filmfranchises i historien. Den startede med den originale trilogi og er fortsat med at tilføje nye film hvert år. I løbet af denne tid har Disney opdateret kanonen og tilføjet nyt indhold.

08092016_fotos_konf