De indledende etaper af Tour de France i Danmark
Efter tre etaper i Danmark vil Tour de France blive flyttet til Frankrig. Cyklister i dette land kan dog føle sig utrygge. De kan blive ramt af kraftig sidevind, der kan splitte grupperne og medføre et betydeligt tidstab. Hvis de ikke er forsigtige, kan disse minutter koste dem den gule trøje. Det er en af grundene til, at Danmark er blevet valgt som vært for etapen.
Tidskørselsspecialisten Jonas Vingegaard
Danmarks tidskørselsspecialist Jonas Vingegaard var overvældet af støtten fra sit hjemmepublikum og fans, som heppede ham under hele løbet. Danskerne elsker deres underdogs, og Vingegaard passede ind i den beskrivelse. Med sine 25 år er han kun to år ældre end sin tidskørselsrival Tadej Pogacar. Faktisk var den unge dansker kun på andenpladsen sidste år, men han var fast besluttet på at vinde den gule trøje i år.
Vingegaards imponerende resultater øger fortsat hans chancer for at vinde Tour de France. Hans sejr i Tour de France har udvidet hans forspring til de andre konkurrenter og udbygget hans føring i klassementet. Vingegaard tog den gule trøje fra den forsvarende mester Tadej Pogacar i Alperne og fulgte det op med en imponerende præstation på Pyrenæernes etape til Hautacam.
Danskere udgør top 15 i tidskørsel
En trio af danskere udgør top 15 i tidskørslerne i Tour de France. Andreas Pogacar, der sidste år blev nummer fem, er nu nummer to efter Vingegaard. Duoen skal kæmpe i den individuelle tidskørsel lørdag og i den ceremonielle etape søndag. Mens ingen af dem vil tale om deres vinderchancer, er det en udbredt forventning, at Vingegaard vil tage sejren.
Tre danskere udgjorde top 15 i lørdagens tidskørsel. Primoz Roglic og Tiesj Benoot udgik efter at have pådraget sig skader. Skader tvang to andre danskere til at opgive løbet, herunder Jonas Vingegaard, Steven Kruijswijk og Tiesj Benoot. Selv om ingen af dem blev alvorligt skadet, havde de alle en hård tid. Selv om løbets leder havde det fint, er det ikke ideelt at miste to klatring domestiques før Pyrenæerne.
Tour de France transferdag til Frankrig efter de første tre etaper i Danmark
Tour de France er et cykelløb over 21 etaper, der starter og slutter i Paris den 24. juli. Det er et løb, der er det mest prestigefyldte i cykelsporten og er blevet synonymt med sporten. København er vært for Tour de France 2022 med en tidskørsel på åbningsdagen og en transferdag til Frankrig efter de første tre etaper i Danmark.
Den første etape i Danmark fører rytterne langs den vestlige kyst af Sjælland, en ø i de danske farvande nær København. Etapen omfatter en bro kaldet Storebæltsbroen, en 18 kilometer lang konstruktion, der når 65 meter over havets overflade.
Danske fans møder op i stort tal
Tour de France er ankommet til Danmark, hvor de danske fans er mødt talstærkt op til de indledende etaper. Tour de France er verdens største cykelløb. Den første etape i København indeholder en tidskørsel, inden rytterne går videre til to flade etaper og en hviledag. Fan-stemningen i Danmark er ekstremt varm og entusiastisk. Mange af rytterne og holdene bliver mødt af ekstatiske fans.
Danmark har en betydelig tilhængerskare i Storbritannien, hvor der bor omkring 30 000 danskere. Holdet skal spille mod England i morgen, og de danske fans planlægger at komme i tusindvis for at støtte deres hold.
Overgangsetape til Frankrig efter de første tre etaper i Danmark
Tour de Frances overgangsetape til Frankrig følger efter de tre første etaper i Danmark og byder på en etape om dagen samt 3 hviledage. 15. etape er en sprint på Champs Elysees i Frankrig. Touren passerer gennem Alperne og Pyrenæerne på vej til Nice, hvor rytterne skal kæmpe med høje temperaturer og dårlige veje.
Tour de France starter i Danmark fredag og fortsætter ind i Frankrig efter tre etaper. Den første etape er flad og frihøj og vil føre rytterne gennem den danske hovedstad og Amalienborg. Der vil også være en sprinteretape, hvor den tidligere verdensmester Peter Sagan vil være med.
Ruten for Tour de France i Danmark
Tredje etape starter i Vejle, Danmark, og passerer forbi adskillige UNESCO-steder. Ruten indeholder tre kategoriserede stigninger: Koldingvej, Hejlsminde Strand og Genner Strand. Den første er på 4,4 %, mens den anden er på 7,5 %. Den tredje stigning er den mest udfordrende med en samlet højdeforøgelse på 1.700 meter. Den sidste stigning er 11 km lang og vil blive en hård test for GC-kandidaterne.
Den 182 kilometer lange 3. etape indeholder stejle stigninger og passerer forbi UNESCO's verdensarvsområder. Blandt disse er den berømte Christiansfeld, en by, der engang var en middelalderby. Turen går også gennem Kolding, hvor den kongelige fæstning Koldinghus ligger på en bakketop. Christiansfeld er også en Unesco-verdensarv. Endelig afsluttes etapen i Sønderborg, hvor rytterne får deres medaljer.