Lær de grundlæggende principper i skak

Der er mange regler, som man skal lære, når man spiller skak. De grundlæggende regler omfatter at flytte din bonde to felter, og der findes varianter af algebraisk notation, som bruges til at skrive trækene. Du lærer også om de forskellige typer af strukturer, som du kan bruge i dit skakspil.

Bondestruktur

Bønder er hjertet og sjælen i skak. En bonde er en brik, der bevæger sig fremad diagonalt en eller to felter. Dette er anderledes end en springer eller løber. Det er også den svageste brik i skak.

Dens navn stammer fra det faktum, at det er den eneste brik i spillet, der ikke bevæger sig baglæns. Brikker er en vigtig del af en skakstrategi, da de er med til at definere plads til andre brikker. De kan forhindre brikker i at trænge ind i deres område og kan endda skabe angreb. Deres mobilitet er dog begrænset.

Man kan også betragte en bonde som et skelet. Dens felter er stærke og kan beskyttes mod andre brikker. Det er muligt at bruge en bonde til at fange andre brikker på en måde, som ikke er så almindelig.

Varianter af algebraisk notation brugt i skak

Der findes flere forskellige varianter af algebraisk notation, der anvendes i skak. Disse omfatter standard algebraisk notation, figuralgebraisk notation og bærbar spilnotation.

Standard algebraisk notation er en af de mest populære typer af algebraisk notation i skak. Den udelader startfilen og registrerer kun brikkens navn, destinationsfilen og rangkoordinaterne.

Figurine Algebraisk notation er en almindelig variant af algebraisk notation, der anvender billedlige repræsentationer af brikkerne. Grev Robiano introducerede begrebet i 1846. Han kaldte det også notation parlante.

Portable Game Notation (PGN) er en type skaknotation, der anvendes af mange computerprogrammer. Flere bøger og tidsskrifter anvender denne form for notation. Formen er baseret på det engelske algebraiske notationssystem.

I et træk bevæger kongen sig til c4, dronningen til e5 og løberen til f3. Rokering på dronningssiden skrives O-O-O-O.

Regler for at flytte en bonde to steder

Bonden er den mest almindelige brik i skak. Hver spiller får otte af dem. Det er den eneste brik, der bevæger sig anderledes end resten af brikkerne.

En bonde er kun nyttig for en skakspiller, hvis den ikke er blokeret af en anden brik. Når den er på det rigtige sted, kan den bruges til angreb eller forsvar. Under et angreb kan en bonde bevæge sig et felt fremad og fange en brik. På den anden side kan en bonde blive forfremmet til andre brikker, f.eks. en dronning eller et tårn.

Mens en bonde kan være emnet for mange andre artikler, vil denne artikel koncentrere sig om, hvordan den gør den enkleste ting i et skakspil. Hvordan flytter en bonde f.eks. to felter?

Slutspil ender i remis

Slutspil er den mest kritiske del af ethvert skakspil. Der er forskellige typer slutspil, som du kan spille, og de påvirkes af antallet af bønder og modstanderens brikker. Nogle stillinger er uafgjort, mens andre er en gevinst. Du kan også bruge mønstre i skak for at slå din modstander.

Når en spiller er i et slutspil, kan han eller hun bede om remis. Det er en god idé at vide, hvordan man beder om remis, fordi det kan spare tid. En remis opstår, når ingen af spillerne kan sætte den anden mat.

Hvis du vil vinde et slutspil, skal du være meget forsigtig med dine træk. Din konge skal blive aktiv. Hvis du fører din konge til et felt uden for bondens felt, kan den slå bonden. Du bør også undgå bondeudvekslinger. De giver din modstander mange muligheder for at begå fejl.

Instruktioner til at spille skak på din Mac

Skak er et gammelt strategispil for to spillere, der stammer fra Indien for århundreder siden. I dette populære spil skal skakspillere placere brikker strategisk for at fange modstanderens konge.

Mac OS X leveres med et grundlæggende skakspil, men der findes flere muligheder. Der er tre skaklignende spil, herunder "Regular", "Variant" og "Night Chess". Skakprogrammet på Apple-systemet er et sofistikeret Unix-baseret skakprogram.

En anden funktion i skak-appen er dens mulighed for at gemme og genoptage spil. Den indeholder også en stemmegenkendelsesfunktion, der gør det muligt at tale dine træk. Dette er en fantastisk måde at øve dine skakfærdigheder på.

Når du spiller mod en anden spiller, kan du også indstille sværhedsgraden efter din smag. Dette er især nyttigt, hvis du er nybegynder.

08092016_fotos_konf